Ajankohtaista

Keväältä siirretty koulutus toteutetaan webinaarina!
Haluamme kartoittaa museo-oppaiden nykytilannetta ja saada eväitä opastyön edunvalvontaan, jotta voimme kehittää alan työoloja.
Tuire Eilittä valittiin Akavan Erityisalojen puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle. – Tarvitsemme tasa-arvoa palkkaukseen. Naisvaltaisten alojemme osaajia tulee arvostaa enemmän ja tämän on näyttävä myös palkassa, Tuire Eilittä sanoo.
Asiantuntevasti tuotetut kirjasto-, museo-, kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja hallintopalvelut parantavat kuntalaisten hyvinvointia ja elämänhallintaa. Näiden palvelujen merkitys on nostettava kuntavaaleissa näkyväksi, jotta niitä resursoidaan riittävästi kaikkina aikoina.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut avustushaut valtionosuuden piirissä olevien museoiden, orkestereiden ja teattereiden sekä kansallisten taidelaitosten toiminnan tukemiseen koronapandemian johdosta aiheutuvaan lisärahoitustarpeeseen. Hakuaika on 30.10.2020 - 16.11.2020.
MAL myöntää kerran vuodessa haettavaa apurahaa vuonna 2020 yhteensä 5.000 euroa (a 500 e). Apurahaa myönnetään perusopintoihin (2 opiskelija-apurahaa) ja täydennys- ja jatkokokoulutukseen (8:lle).
RSS ATOM