Kansallisgallerialle neuvottelutulos

30.3.2020

Neuvottelut käytiin nopeutetussa aikataulussa koronan suljettua museoiden ovet. Neuvottelutulos menee seuraavaksi osapuolten hallintojen käsiteltäväksi.

Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon työehdoista löytyi yhteinen näkemys perjantai-iltana. Samaan aikaan sopimusneuvottelujen kanssa Kansallisgalleriassa on käyty sen 280:tä työntekijää koskevia yt-neuvotteluja, joiden on määrä kestää vuoden 2020 loppuun.

Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen. 

Akavalaisten liittojen jäseniä neuvotteluissa edusti JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho. Neuvotteluryhmään kuului myös Akavan Erityisalojen työmarkkinalakimies Kari Eskola. 

Aho kertoo, että neuvottelut käytiin nopeutetussa aikataulussa koronan suljettua museoiden ovet.

Samaan aikaan sopimusneuvottelujen kanssa Kansallisgalleriassa on käyty sen 280:tä työntekijää koskevia yt-neuvotteluja, joiden on määrä kestää vuoden 2020 loppuun.

Kansallisgallerian sopimuksesta neuvottelevat JUKO, Ammattillitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantajien Sivista.

JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Neuvottelut työehtosopimuksista jatkuvat kunnissa, valtiolla, kirkossa ja Avainta-aloilla. Myös Työterveyslaitoksella käydään parhaillaan työehtoneuvotteluja.

JUKOn kaikki virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Tähän mennessä neuvottelutulos on saavutettu myös yliopistosektorilla, jonka uuden työehtosopimuksen JUKOn hallitus hyväksyi perjantaina.

 

Seuraa sopimusneuvottelu-uutisia Akavan Erityisalojen sivuilla.