MAL Jäsentiedote 2 / 2018

12.10.2018

Jäsentiedote on tänään lähetetty jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen - mikäli et ole saanut tiedotetta, käythän päivittämässä sähköpostiosoitteesi rekisteriin. Linkki etusivulla "Päivitä tietosi" -palkissa.

Hyvä MAL:n jäsen,

Syksy jatkuu lämpimänä ja liitolla on tapahtumakalenterissa tarjolla monenlaista vielä ennen talvea.

LAUSUNNOT
Annoimme lausunnon ”Kuntien kulttuuritoiminnasta hyvä lakiesitys – lisäksi tarvitaan laatukriteerit tarkentava asetus” (26.6.2018)  ja kirjoitimme arpajaislainmuutokseen liittyen Helsingin Sanomien mielipideosastolle: Valtion pitää korvata pelituottojen menetys (20.9.2018 AE, MAL, Nuoli ja TAKU)

AKAVA-KALENTERIT 2019
Kalenterin voit tilata tuttuun tapaan lomakkeella eli niitä ei postiteta automaattisesti kaikille jäsenille. Tilauslomake löytyy kotisivuilta: Kalenteri postitetaan marraskuussa sen tilanneille.

APURAHAHAKU
Haku on avattu lokakuun alussa. Apurahan suuruus on 500 e /henkilö ja sitä myönnetään kahdelle (2) hakijalle perusopintoihin ja kahdeksalle (8) hakijalle täydennys- ja jatkokoulutukseen.

Perusopintoihin myönnettävä apuraha myönnetään yliopisto- tai ammattikorkeakoulun lopputyöhön, joka on aiheeltaan museoalaa edistävää (uutta ja avartavaa). Apurahaa voidaan hakea tekemisvaiheessa tutkimussuunnitelman perusteella. Apurahahaku on auki 15.11. saakka.

Muistathan myös koulutustuen, jota voi hakea koko vuoden ja sitä myönnetään aina hallituksen kokouksissa. Tuki on maksimissaan 300 e / jäsen / vuosi.
 

PALVELUTYYTYVÄISYYSKYSELY
AE:n ja jäsenyhdistysten palvelutyytyväisyyskysely toteutettiin kesän aikana. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille, MALn hallitus perehtyy kyselyn tuloksiin. Yleisesti ottaen palaute oli positiivista ja kannustaa toimimaan yhteisten asioidemme puolesta.

TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET
Liiton jäsentapahtumat päivitetään kotisivuille www.museoalanammattiliitto.fi/tapahtumat, jonne tulee lisätietoa ja ilmoittautumislinkit.

21.10.2018 Hakukoneoptimointi-koulutustallenne tilattavissa

25.10.2018 Uramuotoilu (Jyväskylä)– koulutuksessa vielä muutama paikka vapaana!

26.10.2018 Aamukahvit (Jyväskylä)– tervetuloa jäsentapaamiseen aamiaisen merkeissä

26.10.2018 MAL mukana Kulo-seminaarissa Jyväskylän yliopistolla (Jyväskylä)

UUTTA! Innostu ja innosta tiimityössä (WEBINAARI)
1.11.2018 - 28.2.2019

MAL:n jäsenille räätälöity mielenkiintoinen Helsingin yliopiston HY+ koulutus- ja kehittämispalveluiden toteuttama tiimityökoulutus webinaarina.  Koulutus sisältää pieniä pohtimistehtäviä, webinaarit ja tallenteen. Koulutukseen osallistuneet ja tehtävät suorittaneet saavat todistuksen. Ilmoittautuminen 31.10.saakka, mukaan mahtuu rajoitettu määrä.

8.11.2018 Jäsentapaaminen: Pienpanimoekskursio ja keskustelua hyvinvoinnista (Kuopio)

14.11.2018 After work (Oulu)

27.11.2018 ArTalk: Vain taidetta? Etiikka, ohjaus ja taiteen autonomia (Helsinki)

 

URAPALVELU
MALn jäsenenä voit käyttää myös urapalveluita: Apua urasuunnitteluun ja omassa työssä kehittymiseen: omat tavoitteet ja valinnat, oman osaamisen tunnistaminen, LinkedIn-profiilin tekeminen, kehityskeskustelut, palkkaneuvottelut, työn vaihtaminen, kouluttautuminen.  Vahvistusta työhyvinvointiin: työssä jaksaminen, työn ja muun elämän yhteensovittaminen, tunteet työelämässä, työpaikan pulmatilanteet. Työhyvinvointikysymyksissä ohjausta antaa psykologi.  www.akavanerityisalat.fi/palvelut_ja_edut/uravalmennus

 

LISÄTIETOA
Lisätietoa kaikista MAL:n tulevista tapahtumista ja toiminnasta päivitetään kotisivuille ja FB-sivuille, käythän tutustumassa sivuihin www.museoalanammattiliitto.fi/ 

MAL:n TOIMISTO
Toimistomme on kiinni viikon 42 (15. – 19.10.). Jäsenasioissa voit olla yhteydessä Akavan Erityisaloihin. Jäsensihteerien maksuton puhelinnumero 0800 135 370 klo 9 - 14.

 

Syysterveisin Katariina

Katariina Mäkelä                                    
toiminnanjohtaja                                    

Museoalan ammattiliitto MAL ry
Pohjoisesplanadi 21 B 7, 3. krs.
00100 Helsinki

p. 020 123 5395

#museoalan
@museoalan
www.museoalanammattiliitto.fi
www.facebook.com/museoalanammattiliitto
www.linkedin.com/company/museoalanammattiliitto/
toimisto@museoalanammattiliitto.fi