MAL Jäsentiedote 4 / 2017

21.12.2017

 

JÄSENTIEDOTE 4/2017                                                                        21.12.2017                     

 

Hyvä MAL:n jäsen,

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta. Vuosi on ollut tapahtumatäyteinen ja olemme olleet mukana ottamassa kantaa useassa museoalaa koskevassa asiassa. Vuoden aikana meillä on ollut koulutuksia, kollegatapaamisia, retkiä, humanistipäiviä ja opiskelijatapahtumia eri puolilla Suomea. MAL on myöntänyt koulutustukea liki 4.000 euroa ja lainannut ICOM-korttia eri puolille Suomea. Olemme saaneet teiltä erittäin hyvää palautetta, joka kannustaa meitä tekemään työtä yhteisten asioiden hyväksi.

On ollut ilo tavata teitä! Toivottavasti vuodesta 2018 tulee oikein hyvä vuosi meille kaikille.
 

MAL:N KANNANOTTOJA JA LAUSUNTOJA 2017

1) Museopalkkojen "kesäaleen" puututaan kampanjalla 14.3.2017 
2) Museoiden kasvava rooli edellyttää lisärahoitusta 19.4.2017
3) Vapaaehtoistyö museoissa 29.6.2017
4) Museopoliittinen ohjelma 30.6.2017
5) Työaikalaki: Asiantuntijoiden ja keskijohdon säilyttävä yksiselitteisesti työaikalain piirissä 4.9.2017 (AE, MAL mukana)
6) Verokeskustelu somessa 5.9.2017
7) Tietosuojalaki (TATTI) 8.9.2017
8) Rahoituslain muutos leikkaisi pysyvästi ja harkitsemattomasti museoilta 14.11.2017            

Lausunnot löytyvät kotisivuilta www.museoalanammattiliitto.fi/jasenille/lausunnot-ja-kannanotot/

NEUVOTTELUKIERROKSET
Ajankohtaiset uutiset neuvottelukierroksista päivitetään Akavan Erityisalojen sivulla: www.akavanerityisalat.fi/sopimusneuvottelut

                                                                                      
MAL:N KOULUTUSTUKI NOUSEE – UUTUUTENA MAL:N APURAHA
MAL:n koulutustuki nousee 1.1.2018 alkaen maksimissaan 300 euroon/jäsen/vuosi. Tukea myönnetään museoalan ammatillista osaamista tukevaan koulutukseen, joka voi olla järjestetty esimerkiksi avoimessa yliopistossa, kesäyliopistossa, täydennyskoulutuskeskuksessa tai ammattikorkeakoulussa. Koulutustuki koskee myös itse maksettua työnohjausta tai coachingia. Tuki voidaan maksaa myös matkakustannuksiin esim. kansainvälisiin konferensseihin. (Tukea ei myönnetä MAL:n tuettuihin matkoihin, kuten opintomatkaan tai vuosikokouksen).  Päivitetyt koulutustukihakemukset löytyvät kotisivuiltamme tammikuun aikana. Haku on käynnissä ympäri vuoden ja päätökset tehdään hallituksen kokouksissa.

Apuraha Apurahaa myönnetään kerran vuodessa (hakemukset 15.11.2018 mennessä). Apurahan suuruus on 500 e /henkilö ja sitä myönnetään kahdelle hakijalle perusopintoihin ja kahdeksalle hakijalle täydennys- ja jatkokoulutukseen. Perusopintoihin myönnettävä apuraha myönnetään yliopisto- tai ammattikorkeakoulun lopputyöhön, joka on aiheeltaan museoalaa edistävää (uutta ja avartavaa). Apurahaa voidaan hakea tekemisvaiheessa tutkimussuunnitelman perusteella.

Täydennys- ja jatkokoulutukseen myönnettävä apuraha on tarkoitettu jäsenistölle työhön liittyvään koulutukseen tai muuhun kehittymiseen (esimerkiksi työelämään tutustumiseen) kotimaassa tai ulkomailla, osallistumiseen opintomatkaan tai opiskelijavaihtoon, kun kuluja ei maksa työpaikka tai oppilaitos. Tukea ei voi hakea samana vuonna molemmista lähteistä. Hakemusohjeet ja lomakkeet päivitetään kotisivuille alkuvuonna. Kaikki koulutustuet ja apurahat myönnetään vain jäsenille. Lisätietoja: Katariina Mäkelä, 040 7747 620, katariina.makela@museoalanammattiliitto.fi.

AKAVA-KALENTERIT 2018
Akava-kalenteri postitettiin sen tilanneille joulukuussa Yhteenveto-lehden mukana. Mikäli et huomannut kalenteria tilata ja sen haluat, voit laittaa sähköpostia AE:n jäsensihteereille jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi tai MAL:lle toimisto@museoalanammattiliitto.fi. Kalentereita postitetaan niin kauan kuin niitä riittää. (HUOM.! Joululoman aikana tilatut kalenterit postitetaan vasta viikolla 2).

TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET
Liiton jäsentapahtumat päivitetään kotisivuille www.museoalanammattiliitto.fi/tapahtumat, jonne tulee lisätietoa ja ilmoittautumislinkit. Seuraavat tapahtumat kannattaa jo merkitä kalenteriin:

  • 18.1.2018 Sometrendit (Helsinki + webinaari))
  • 25.1.2018 Humanisti huipulle -opiskelijatapahtuma (Tampere)
  • 15.2.2018 Koodikoulu (Tampere)
  • 24.4.2018 Ajanhallinta (Helsinki + webinaari)

Suunnitteilla koulutusten lisäksi myös kollegatapaamisia, lounastreffejä sekä kesätapahtumia (mm. Porin Jazz).

Tulossa myös: MAL:n jäsenten opintomatka Gdanskiin 30.8.–2.9.2018 (HUOM.! Päivämäärät alustavat, ilmoittautuminen aukeaa keväällä).

AE:n KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT AVOIMIA JÄSENILLEMME
Kattojärjestömme Akavan Erityisalat tarjoaa kaikille jäsenille avointa koulutusta; tutustu koulutustarjontaan http://www.akavanerityisalat.fi/ajankohtaista/tapahtumat_ja_koulutukset

URAPALVELUT
Nyt urapalveluista saa valmennusta myös työpaikan haastaviin tilanteisiin. Haastaviin tilanteisiin tarvitaan usein uusia näkökulmia sekä tukea ja ohjausta. Psykologi ja koulutettu työyhteisösovittelija neuvoo, tukee ja valmentaa jäseniä löytämään ratkaisuja henkisesti haastaviin tilanteisiin. Ajanvaraus: https://www.urapalvelut.fi/akavanerityisalat/index.aspx


JÄSENMAKSU 2018
Museoalan ammattiliiton jäsenmaksuprosentti pysyy samana (1,3 %). Jäsenmaksuissa on uudistusta siten, että vuoden 2018 alusta lähtien lähes kaikki jäsenet maksavat jäsenmaksua.  Prosentuaalinen jäsenmaksu maksetaan myös työttömyyskassan maksamista etuuksista. Mikäli jäsenellä ei ole ennakonpidätyksen alaisia palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia, jäsenmaksun suuruus on 10 euroa kuukaudessa. Opiskelijoilla, eläkeläisillä sekä ammatinharjoittaja- ja yrittäjäjäsenillä on edellisestä poikkeavat, omat maksukäytännöt.

JÄSENTIEDOT AJAN TASALLA?
Muistathan pitää sähköpostiosoitteet ja muut jäsentiedot ja -maksut ajan tasalla. http://www.akavanerityisalat.fi/jasenyys/jasentietojen_paivitys Jäsentiedote tulee sähköisesti eli toimiva sähköpostiosoite takaa viestin perille tulemisen. Jäsensihteerien maksuton puhelinnumero on: 0800 135 370 ja sähköposti jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi.
 

SUOSITTELE JÄSENYYTTÄ
Marras-tammikuussa kannattaa suositella jäsenyyttä kaverille! Akavan Erityisalat arpoo kaikkien ajalla 1.11.2017 - 31.1.2018 jäsenyyttä suositelleiden ja uusien jäsenten kesken kolme Aurinkomatkojen 1 000 euron matkalahjakorttia.

LISÄTIETOA
Lisätietoa kaikista MAL:n tulevista tapahtumista päivitetään kotisivuille ja FB-sivuille, käythän tutustumassa sivuihin www.museoalanammattiliitto.fi/  
 

TOIMISTO TIEDOTTAA
MAL:n toimisto on kiinni 22.12.2017–7.1.2018. Akavan Erityisalat on kiinni viikon 52. MAL:n loman aikana voit olla tammikuussa yhteydessä Akavan Erityisalojen jäsensihteereihin ja lakimiehiin.

Jouluna 2017 Museoalan ammattiliitto tukee joulumuistamisiin varatuilla rahoilla Suomen Punaisen Ristin avustustyötä katastrofirahaston kautta. www.punainenristi.fi

 Oikein rentouttavaa joulunaikaa ja onnea uudelle vuodelle!

Katariina Mäkelä                Susanna Sääskilahti
toiminnanjohtaja                puheenjohtaja

 

 

 

 

                               

Museoalan ammattiliitto MAL ry
Pohjoisesplanadi 21 B 7, 3. krs.
00100 Helsinki

p. 020 123 5395

#museoalan
@museoalan
www.museoalanammattiliitto.fi
www.facebook.com/museoalanammattiliitto
www.linkedin.com/company/museoalanammattiliitto/
toimisto@museoalanammattiliitto.fi